Náš Ginger Shot vznikl v břeclavské kavárně Cafe Industry, jako jeden z dalších produktů pro rozšíření naší nabídky. Pustili jsme se tehdy do testování několika možných receptur a začali jsme první varianty nabízet naším zákazníkům k ochutnání.
Po celkem krátké době začala být poptávka po našem Ginger Shotu větší a větší. Stále ale neměl náš Ginger Shot svůj kabát. Rozhodl jsem se tedy pro vytvoření etikety a s tím začal i výběr vhodného obalu. Při řešení těchto záležitostí, se zrodila myšlenka vytvoření e-shopu a zkusit tak dostat náš Ginger Shot ne jen mezi návštěvníky v kavárně, ale i mezi naše potencionální zákazníky po celé České a Slovenské republice. Tak se i stalo. Etiketa byla na světě, eshop spuštěn a první objednávky začaly naplňovat náš e-shop. S rozjezdem e-shopu nám začala být kavárna pro výrobu Ginger Shotu tak nějak malá, proo se musela výroba přemístit do nových prostor, které slouží výhradně pro kompletní výrobu Ginger Shotu. S tím bylo také spojeno pořízení nové technologie pro kompletní zpracování.
Po celkem krátké době začala být poptávka po našem Ginger Shotu větší a větší. Stále ale neměl náš Ginger Shot svůj kabát. Rozhodl jsem se tedy pro vytvoření etikety a s tím začal i výběr vhodného obalu. Při řešení těchto záležitostí, se zrodila myšlenka vytvoření e-shopu a zkusit tak dostat náš Ginger Shot ne jen mezi návštěvníky v kavárně, ale i mezi naše potencionální zákazníky po celé České a Slovenské republice. Tak se i stalo. Etiketa byla na světě, eshop spuštěn a první objednávky začaly naplňovat náš e-shop. S rozjezdem e-shopu nám začala být kavárna pro výrobu Ginger Shotu tak nějak malá, proo se musela výroba přemístit do nových prostor, které slouží výhradně pro kompletní výrobu Ginger Shotu. S tím bylo také spojeno pořízení nové technologie pro kompletní zpracování.
Co je vlastně Ginger Shot?
Ginger Shot je unikátní kombinace peruánského zázvoru, citrónu, medu od českých včelařů, kokosové vody, kurkumy a kampotksého pepře, který je považován za nejkvalitnější pepř na světě. Peruánský zázvor a citróny lisujeme za studena metodou cold press. Kurkuma je koření a zároveň oblíbená bylina ajurvédského a čínského tradičního lékařství, jejíž terapeutické použití se počítá na tisíce let. Četné studie potvrdily, že kořen kurkumy může mít významný pozitivní účinek na neurologický, kardiovaskulární, metabolický a imunitní systém a buněčné zdraví. Bohužel, zmíněné koření má velmi nízkou biologickou dostupnost, to znamená, že tělo může využívat jen velmi malé množství. Vzhledem k tomu, že hladina absorpce kurkumy je velmi nízká, organismus se z léčivých účinků kurkumy nemůže radovat naplno, jak již bylo řečeno. Naštěstí existuje jednoduchý způsob, jak potenciál zmíněného oblíbeného koření zvýšit na maximum. Docílíme toho tím, že spárujeme kurkumu s pepřem. Užívání kurkumy s pepřem může zvýšit biologickou dostupnost kurkumy až na úžasných 2000 %, a to díky přidanému pepři. Přitom potřebujeme jen špetku pepře.